Hei Sinä!

Haluan onnitella sinua raskaudestasi. Onnea! Olet upealla matkalla elämässäsi, jonka varrella tulet kohtaamaan muutoksia kehossasi, tunteissasi ja ajatusmaailmassasi. Toivon, että huolehdit itsestäsi ja vauvastasi ottamalla aikaa toiveillesi ja tarpeillesi. Ihanaa, että olet täällä.

Haluan sinun tietävän, että olet monin tavoin onnekas saadessasi kulkea tätä matkaa vauvasi kanssa. Haluan sanoa tämän, koska tiedän olevan päiviä jolloin raskaus ja tuleva vanhemmuus herättävät tunteita, joista ei halua puhua tutuille. Tiedän sinun kohtaavan kysymyksiä, joihin tuntuu löytyvän huonosti vastauksia. Tiedän sinun silti joutuvan tekemään jatkuvasti valintoja huolimatta siitä kuinka paljon tukea saat niiden tekemiseen ympäristöstäsi. Tiedän sinun kuulevan toistuvasti tarinoita, joitka luovat ehkä lannistavia tai jopa pelottavia mielikuvia ja odotuksia tulevasta synnytyksestä ja vauva-arjesta.

Tiedän tämän kaiken, koska olen ollut samassa tilanteessa.

Minun nimeni on Elina. Olen tarmokkaan ja herkän tytön äiti, lempeän miehen kumppani, määrätietoisen yksityisyrittäjän tytär, voimakkaiden naisten ystävä ja sinun siskosi. Asun perheeni kanssa 15 minuutin päässä Turun yliopistollisesta keskussairaalasta (TYKS) ja 800km päässä omasta ja mieheni lapsuudenkodista. Ennen äidiksi ja doulaksi syntymistä opiskelin Turun yliopistossa uskontotiedettä, folkloristiikkaa, kulttuurihistoriaa, Itä- ja Kaakkois-Aasian tutkimusta sekä japaninkieltä. Nuoruudessani kävin kuvaamataitopainotteisen lukion. Olen valmistunut humanististen tieteiden kandidaatiksi 2014 ja uskontotieteen pro graduni kirjoitan seuraavien vuosien aikana.

Toimin doulana, synnytysvalmentajana ja Rentouttava Ääni® -ohjaajana Turussa ja lähikunnissa. Matkani luoksesi alkoi  kun odotin esikoistani ja ymmärsin kaipaavani rehellistä, avointa ja luottamuksellista keskustelua sekä tukea raskauden myötä tulleiden muutoksien ja tulevan synnytyksen edessä. Huomasin kaipaavani syvempää yhteyttä muihin naisiin ja yhteisööni, jotta voisin ymmärtää muuttuvaa kehoani, mieltäni ja sieluani. Kun en löytänyt tukea ja tietoa sieltä mistä odotin niitä saavani, lähdin etsimään vastauksia itsenäisesti ja tällä samalla tiellä olen edelleen - nyt sinua varten.

Aloitin doulatoiminnan vapaaehtoisena doulana ja kantovälinetukihenkilönä vuonna 2015. Ammattidoulaksi lähdin kouluttautumaan keväällä 2016 kun sain ensimmäisenä Suomessa stipendin Birth Arts International synnytysdoula ja synnytysvalmentaja sertifikaatti-opintoihin. Vuonna 2016 kouluttauduin synnytystrauman, vesisynnytyksen, synnytyslaulun, aromaterapian ja homeopatian alueilla sekä valmistuin imetystukihenkilöksi. Vuosien 2017 ja 2018 olen jatkanut itseni ja ammattitaitoni kehittämistä osallistumalla lukuisille eri raskautta, synnytystä ja vanhemmuutta käsitteleville luennoille, kouluttautumalla Gua Sha:n, Rebozon, ääni- ja hengitysterapian ja Birthing from Within -menetelmän saralla sekä aloittamalla kliinisen aromaterapeutin opinnot, joissa erikoistun aromaterapian käyttöön raskauden, synnytyksen ja synnytyksen jälkeisenä aikana. Luova taidetyöskentely on aina ollut osa elämääni ja naistenpiirien vetämisen aloitin vuonna 2017 minkä jälkeen niistä on tullut yksi merkittävä osa elämääni ja tapaani toimia naisena, doulana ja valmentajana.

Luonnollisen Alun perustin vuonna 2017, koska halusin tarjota sinulle helpomman ja kevyemmän pääsyn etsimiesi vastauksia, tiedon ja tuen äärelle. Raskaus, synnytys ja vanhemmuus ovat paljon enemmän kuin fyysinen tapahtuma. Ne ovat siirtymäriitti, joka vaikuttaa synnyttäjän, vauvan ja perheen elämään ikuisesti. Äitinä, doulana ja valmentajana tunnen tämän sisäisen matkan, synnytyssairaalasi, sen rutiinit ja käytänteet, miten navigoida omien toiveiden kanssa eteenpäin, miten valmistautua synnytykseen, miten tukea lempeää raskautta ja synnytystä, miten auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat kivunlievitykset sekä miten hyödyntää niitä sinulle ja vauvallesi parhaalla mahdollisella tavalla. Olen tehnyt töitä sen eteen, että voin tarjota sinulle tiedon ja tuen mitä tarvitset saadaksesi raskauden, synnytyksen ja alun vanhemmuuteen, joka on luonnollinen juuri sinulle.

Doulafilosofiani ja tapani työskennellä nousevat luonnosta, ihmisen aidosta kohtaamisesta ja läsnäolosta. Naisena, äitinä, taiteilijana ja kulttuurintutkijana olen aina ammentanut voimani luonnon kyvystä hoivata sekä maailman eri kulttuureista ja viisauksista. Koen, että synnyttäjinä meidän suurin voimavaramme nousee luottamuksesta itseemme ja kykyihimme. Oman matkani aikana olen huomannut miten moderni elämäntapa on monella tapaa katkaissut yhteytemme juuriimme ja sukujemme synnyttäjien viisauksiin aivan kuten suuryhtiöiden koneet kaatavat puita sademetsissä. Jokainen synnyttäjä ansaitsee tulla tuetuksi ja kohdatuksi matkallaan vanhemmaksi. Jokainen synnyttäjä ansaitsee tulla kuulluksi ja ymmärretyksi, kun hänen sisäinen äänensä voimistuu ja tietoisuutensa laajenee. Jokainen synnyttäjä ansaitsee tulla rakastetuksi ja kosketetuksi aikana, jolloin hänen uusi tehtävänsä on antautua uuden elämän hoivaamiselle. Perustin Luonnollisen Alun näiden näkemyksien pohjalta ja olen täällä, jotta voisit voimaantua raskaudessa, saada toivomasi synnytyskokemuksen ja luottaa itseesi tällä matkalla. Sanat luonnollinen ja alku merkitsevät minulle sinun ainutlaatuisuuttasi - sillä sinun alkusi voi olla luonnollinen vain sinulle. Tämä on sinun alkusi uutena yksilönä, uutena vanhempana ja uutena sisarena meidän saman matkan käyneiden rinnalla.

Jos haluat tutustua minuun, koulutukseeni ja kokemukseeni paremmin, voit tehdä sen lähettämällä viestiä sähköpostiosoitteeseen luonnollinenalku (at) gmail.com tai soittamalla numeroon 040 1441 973 ja sopimalla ilmaisen 30 minuutin doula-tapaamisen kanssani.

Tervetuloa kotisivuilleni tutustumaan palveluihini!

Elina Palosaari

Doula, Gentle Bio-Energetics -hoitaja, valmentaja,

valokuvaaja

Luonnollinen Alku

Puistokatu 18, Arwokas-hyvinvointitila

040 1441 973 

luonnollinenalku@gmail.com

Turku, Lohja, Helsinki ja etäpalvelut

© 2016-2020  Elina Palosaari