Kirjeitä doula Elinalle..

Raskauteni oli haastava ja koin tunteita laidasta laitaan; ahdistuksesta iloon, ja pelosta elämää suurempaan rakkauteen. Elina osasi aina lohduttaa, sanoa oikeat sanat ja kulkea rinnalla. Elinalla on suorastaan hämmästyttävä kyky olla niin aidosti läsnä. Hänen tukensa ja lämpönsä antoivat minulle valtavasti rohkeutta kohdata omia pelkojani.Elina oli raskauden aikana tukisatamani ja hänen puoleensa käännyin aina, kun kaipasin toisen naisen tukea, apua tai lohdutusta. Meillä naisilla on omat upeat sisäiset voimamme, ja nämä voimat Elina auttoi minua itsestäni löytämään. Raskausaikani oli voimaannuttava ja itsetuntemukseni kasvoi raskausaikana paljon. Olen kiitollinen Elinalle ja ilman hänen tukeaan raskausaikani olisi voinut olla hyvin erilainen. Nyt pystyin rauhoittumaan ja kohtaamaan mm. synnytyksen rauhallisin mielin, vaikka monenlaiset pelot olivat minulla läsnä raskausaikana. Olin synnyttämään mennessäni voimakas, rohkea ja kuljin pää pystyssä. Ja niin minä koin syntymän ihmeen ja sain rinnalleni maailman kauneimman lapsen. Muistelen raskausaikaa nyt lämmöllä, sen haasteista huolimatta – sillä haasteet ja vaikeudet eivät muutu traumauksi tai peloiksi, mikäli todellista tukea on saatavilla. Ja Elina oli minulle ihana tuki. Suosittelen Elinan doulapalveluita suurella lämmöllä, itse en lähtisi enää koskaan raskausaikaan tai synnyttämään ilman doulaa. Kiitos Elina! <3

Heidi

Raskausdoulaus (etänä)

Olin raskauden alkumetreillä ihminen, jolle synnyttäminen tuntui hyvin vieraalta ja pelottavalta asialta. Tutustuin Elinaan, jonka kautta sain voimaa, uskallusta ja rohkeutta. Synnytyssuunnitelma kirkastui tämän upean naisen tuella. Esikoiseni sai syntyä toiveideni mukaisesti kotona minulle rakkaassa ympäristössä ja merkittävien ihmisten seurassa. Alkuraskauden ylitsepääsemättömistä mielikuvista synnytykseen, joka oli voimauttava henkinen kokemus - minun oli ilo kulkea tämä matka Elinan kanssa. Mitä luonnollisin alku tyttärelleni, omaan äiteyteeni ja koko perheellemme.  Kiitos.

Sanna

Raskausdoulaus

Tärkein tuki doulasta oli synnytyksen lisäksi synnytykseen valmistautumisessa. Hän osasi kertoa esimerkiksi erilaisista lääkkeettömistä kivunlievitysmenetelmistä. Kävimme myös läpi ensimmäistä synnytystäni ja mietimme yhdessä, miten ja mitä asioita tekisin toisin tässä synnytyksessä.

Elina on doulana lempeä, kuunteleva ja ymmärtäväinen, unohtamatta hänen huumorintajuaan, mikä teki kaikesta hauskaa! Hän osaa heittäytyä rohkeasti eri tilanteisiin ja lupasi tanssia synnytystanssia kanssani vaikka tuntikausia.

Synnytyksen aikana tärkein tuki hänestä oli se, että hän oli läsnä. Hänen läsnäolonsa toi minulle turvallisuudentunteen ja pystyin luottavaisin mielin heittäytymään synnytysvoimien vietäväksi. Synnytyksen aikana halusin olla aika lailla rauhassa, mutta tieto siitä, että Elina on lähellä ja voin milloin vain pyytää häneltä apua, auttoi minua rentoutumaan ja uskon että se oli yksi syy siihen, että synnytys oli niin nopea ja helppo.

Ottaisin Elinan ehdottomasti myös uudelleen doulaksi!

Harjoittelimme etukäteen myös synnytyslaulua. Se oli minulle ensimmäisestä synnytyksestä jonkin verran tuttua, mutta Elina opetti minulle ennestään tuntemattomia tapoja, miten sitä voi käyttää. Mielestäni oli tosi hyvä, että myös puoliso osallistui harjoitteluun, joten hän pystyi synnytyksessä laulamaan kanssani.
Synnytyksen aikana Elinan (ja puolison) osallistuminen synnytyslauluun auttoi palauttamaan omaa ääntä matalaksi, kun supistusten aikana se olisi helposti muuten kohonnut huudoksi tai kirkunaksi. Tämä auttoi rentouttamaan lihaksia.

Inka

Synnytysdoulaus

Alussa päälimmäinen ajatukseni kolmannesta osapuolesta mukana niinkin henkilökohtaisessa tapahtumassa kuin synnytys oli pienoinen epäluulo enkä tiennyt mitä odottaa. Kaikki meni kuitenkin lopulta oikein mukavasti. Valmisteluissa kävimme läpi meidän synnytystä koskevia odotuksia ja toivomuksia sekä erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitys- ja rentoutumistapoja. Tapaamisissa oli rentoa ja meidän toiveitamme kunnioitettiin. Erityisesti mieleen jäi alaselkähively, joka oli rentouttavaa myös isälle. Synnytyksestä päällimmäisenä jäi mieleen synnytyslaulu, jota teimme aina supistusten aikana. Sen lisäksi, että siitä vaikutti olevan apua äidille, tuntui sitä tehdessä, että oli itsekin jotenkin vielä enemmän osana synnytystapahtumaa. Oli muutenkin yllättävän kätevää, että on joku muukin auttamassa synnytyksessä. Oli ihan hauska myös jakaa fiiliksiä taukohuoneessa kahvin äärellä. Elina on tervetullut apu.

Samuli

Synnytysdoulaus

Elina oli doulani esikoisen syntymässä. Doula oli rahassa mittaamaton apu siinä, että sain keskittyä oleelliseen rauhassa elämäni ja tyttäreni tärkeimpänä hetkenä. Myös synnytyksen jälkeen sain Luonnolliselta alulta suurta tukea uuteen elämän tilanteeseen kasvamisessa. Kiitos!

Shanti

Synnytysdoulaus

Kiitos Ihanalle Doula Elinalle, jolta sain paljon uutta tietoa luonnollisesta synnytyksestä, vinkkejä ja tukea unohtamatta, vaikka oli jo 4. lapsen synnytys tulossa. Teimme yhdessä synnytystoivelistan, jota en yksin olisi niin hyvin osannut tehdä.Doula Elina on todella lämmin ja ymmärtäväinen ihminen, jonka kanssa jo keskustelu on voimaannuttavaa. Häneltä sain tietoa synnytysasennoista ja luonnollisen synnytyksen kulusta, jota osasin sitten omalla hengitykselläni myötäillä paremmin kuin osasin kuvitella etukäteen, Kiitos Doula Elinan tuen joka askeleella synnytyksessä. Hänen kanssaan sain todella voimaannuttavan synnytyskokemuksen ja hänen sekä mieheni tuella sain täysin lääkkeettömän synnytyksen, joka ei vienyt voimia loppuun. En osaa sanoin kertoa, kuinka kiitollinen olen tästä tuesta ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeen, myös imetysluottamuksen rakentamisessa. Olen todella onnellinen, että sain juuri Doula Elinan rinnallani kulkemaan läpi loppuraskauden ja synnytyksen, kaikki ei olisi voinut enää paremmin sujua! <3

Heidi

Synnytysdoulaus

Kiitos Elina! Olit suurena apuna meidän ihanan tytön syntymässä. Se miten lämpimästi ja huomioonottaen olet mukana niin tärkeällä hetkellä, saa niin hyvälle mielelle. Olen siitäkin tosi iloinen miten otit minutkin tilanteessa huomioon. T: pienen ihanan tytön iskä.

Henri

Synnytysdoulaus

Elina toimi doulanamme ja kulki mukana matkallamme joka huipentui ihanan poikamme syntymään. Olemme erittäin kiitollisia että saimme Elinan mukaan rinnallemme tähän tärkeään hetkeen, enkä voi kun vilpittömästi suositella! Ihmisenä Elina on sellainen, jolta moni muu saisi ottaa oppia! Hänen uskomaton positiivisuutensa jaksoi hämmästyttää aina uudestaan! Synnytys ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan mutta oli erittäin voimaannuttava kokemus. Elina antoi kaiken tietonsa ja taitonsa käyttööni ja jaksoi muistuttaa mustimpina hetkinä, kuinka voimakas ja upea nainen olen.

Jenna

Synnytysdoulaus

Joka kerran, kun tapasin Elinan ennen synnytystä, sain tapaamisista juuri sellaista infoa mitä olin kaivannut ja jokaisen tapaamisen jälkeen oli luottamukseni omaan voimaani kasvanut. Sain kattavaa opastusta lääkkeettömiin kivunlievityskeinoihin, joilla pärjäsinkin synnytyksen läpi - Elinan tuella tietysti. Pystyin olemaan rauhallinen suurimman osan ajasta tästä kokemuksesta, vaikka ensisynnyttäjänä välillä pelottikin. Myös puolisoni oli erittäin kiitollinen doulan läsnäolosta synnytyksessä, ilman Elinaa emme olisi saaneet lapsemme syntymästä niinkään positiivisia muistoja. Kiitos Elina, että saimme luonnollisen alun pikkuisellemme!

Siru

Synnytysdoulaus

Voin lämpimästi suositella ja olen ikuisesti kiitollinen Elinalle avusta ja tuesta raskausaikanani, toisen lapseni synnytyksessä ja sen jälkeen. Näin hyvää ja työlleen omistautunutta ihmistä harvoin tapaa missään.

Eveliina

Synnytysdoulaus

Suosittelen erittäin lämpimästi <3 Elina auttoi minua kokemaan synnytyksen josta olin aina vain haaveillut. Sain kokea täydellisen synnytyksen. Elina on ihanan lämmin ja aurinkoinen ihminen <3 Jo pelkästään hänen näkemisensä nostaa päivän positiivisuus käyrää vaikka alunperinkin olisi ollut hyvä päivä hieman haasteellisemmasta päivästä puhumattakaan. Elina oli ihana tuki jo raskausaikana ja auttoi valmistautumaan synnytykseen tuoden oman ammattitaitonsa hyvin esille. Ennen doulan ottamista hieman mietin sillä sehän on "vain" synnytys ja olenhan jo kolmesta synnytyksestä selvinnyt. Kuinka paljon doulan ottaminen mukaan voisi tuota kokemusta muuttaa? Nyt tiedän enkä osa olla kuin kiitollinen sekä onnellinen tekemästäni valinnasta. Varsinkin tätä viimeisintä synnytystä tulen muistelemaan lämmöllä lopun elämääni <3 Kiitos.

Katariina

Synnytysdoulaus

Kirje Elinalle.
Olen niin onnellinen, kun sain sinut Elina doulakseni. Suuri kiitos ihanasta yhteisestä matkasta. Kuopuksemme syntyi kotonamme synnytysaltaaseen ja sai mitä luonnollisimman alun elämälleen. Olit korvaamaton tuki, sain käydä kanssasi läpi kaikki raskauden ja tulevan synnytyksen tuomat tunteet sekä ajatukset juuri sellaisina kuin tulivat. Matkamme varrella sain uskallusta, voimaa ja rohkeutta kulkea omaa polkua mieheni kanssa, sinä meidän rinnalla. Autoit minua vahvistamaan kykyäni kuunnella kehoani ja mieltäni. Ahdistus, pelko ja epäusko kehooni synnyttäjänä muuttuivat rauhalliseksi odotukseksi ja onneksi. Autoit minua kuoriutumaan epävarmuuden kuorestani ja vahvistamaan uskoani luottamaan kehooni synnyttäjänä. Synnytyksessä tunsin itseni määrätietoiseksi ja uskalsin heittäytyä vaistojen vietäväksi. Olin valmistautunut synnytykseen hyvin, mutta sinun kanssa oli ihanaa pureutua pintaa syvemmälle synnytykseen valmistautumisessa. Erityisesti pidin yksityisestä rentouttavasta äänivalmennuksesta, siellä tehdyt hengitys- ja mielikuvaharjoitukset vahvistivat jo pohjalla olevaa hypnosynnytys-taustaa. Niiden avulla koin hallitsevani kipua ja olevani aktiivinen synnyttäjä. Ohjaustilanne oli avoin, rauhallinen ja rento, pikkuhiljaa uskaltauduin riisumaan oman epävarmuuden ja palkintona synnytyksessä uskalsin antaa palaa. Sinun avulla miehelläni oli aktiivinen osa synnytykseen valmistautumisessa sekä synnytyksessä tukemisen lisäksi mm. Gua sha ja rebozoa käyttämällä. Poikamme sai mitä lempeimmän alun perheeseemme, kiitos 💖

Maaria

Synnytysdoulaus

Uudelleensynnyttäjäkin voi saada todella paljon tukea doulasta. Raskausaikana Elinan läsnäolo niin virtuaalisesti, kuin fyysisesti toi tarvitsemaani tukea. Se, että pystyin kertomaan huoleni tai ajatukseni jollekin, oli minulle todella tärkeää. Elina sai minut pohtimaan toiveita synnytyksen suhteen ja tarjosi raskausaikaa helpottavia neuvoja ja vinkkejä. Alkuun jännitin, että doula olisi synnytyksessä mukana ollessaan ns. ylimääräinen henkilö ja tuntuisi ehkä vaivaannuttavalta itselle. Olin täysin väärässä. Elinan läsnäolo synnytyksessä oli luonnollista ja niin iso tuki niin minulle, kuin miehellenikin. Synnytyksen jälkeen olemmekin jutelleet miehen kanssa, että emme osaisi edes kuvitella, että hän ei olisi ollut mukana. Doula Elina on lämmin, hyväsydäminen ja ihanan valoisa ihminen. Tämän matkan päätteeksi Elinasta on tullut hyvin läheinen ihminen, kuin sisko minulle. Kaikinpuolin erittäin positiivinen kokemus.

Adina

Synnytysdoulaus

Elina on lämmin ja helposti lähestyttävä doula, joka tietää raskaudesta, synnytyksestä ja sen jälkeisestä ajasta todella paljon. Koin Elinan tuen todella tärkeänä ja rohkaisevana.

Noora

Synnytysdoulaus

Elina tekee doulan työtä aidosti, läsnäollen ja koko sydämestään! ❤️ Hän antaa kaiken tietotaitonsa asiakkaan käyttöön ja tulkitsee herkästi raskaana olevan/synnyttävän/tämän perheen tunteita ja tarpeita. Elinan kanssa sain käsiteltyä esikoisen synnytykseen ja imetykseen, tavallaan myös omaan naiseuteen liittyneitä pettymyksen tunteita. Hänen tukensa ansiosta sain toisen lapseni kanssa kokea ihanan, rauhallisen ja toiveitteni mukaisen luonnollisen vesisynnytyksen, joka korjasi niin paljon. Keskustelut, kirjat, rebozo, tens, akupainanta, Elinan rauhallinen läsnäolo ja Rentouttava ääni -harjoitukset olivat avainasemassa synnytykseen valmistautumisessa sekä itse synnytyksessä. Elinan mukanaolo synnytyksessä tuntui täysin luonnolliselta. Elina huolehti tuoreesta perheestä ihanasti myös synnytyksen jälkeen. Koin, että Elinalle oli helppo jakaa huolia ja pelkoja, toisaalta yhtä antoisaa oli yhdessä onnistumisista iloitseminen. Tuntui, että viimeisinä raskausviikkoina odotimme vauvaa yhtä innoissamme syntyväksi: oli mukavaa jakaa tuntemuksia ja odotusta muidenkin kuin oman perheen kanssa. Erityisesti haluan mainita, miten iso apu Elinasta oli oman synnytystoivelistan teon kanssa. Sydämelliset kiitokset vielä kerran Elinalle meidän perheeltä!

Maria

Synnytysdoulaus

Dear Elina,

We are so grateful for your help + support during my labor! You made a scary experience a wonderful memory. I learned so much from you and walked away learning more about myself. Thank you for your support, kindness, and expertise. And for helping me bring my baby into the world!! Much love!

Emily

Birth Doula Package

Olin esikoinen äitinä, ensimmäiselle lapselleni. Elinalla oli tärkeä rooli postpartum doulana ja koin turvalliseksi soittaa hänelle kaikissa vastasyntyneen lapsen äitinä liittyvissä tilanteissa. Kaikki oli uutta: muuttunut oma keho, imetys, uusi pieni ihminen ja hänen tarpeensa… Elina loi uskoa, että kyllä tästä selvitään. Itselleni merkittävimmäksi kokemuksiksi postpartumdoulaus –suhteestamme jäi vertaistuki. Elinan kanssa sain jakaa tuntemuksiani, kokemuksiani, onnistumisiani, kysymyksiäni henkilön kanssa, joka itse on käynyt läpi samankaltaisia haasteita.   

 

Elina pääsi käymään ja tuli kylään. Teekupposen äärellä jaoimme puolin jos toisin kokemuksiamme äiteydestä. Kantoliinan kätevyys yllätti minut moneen kertaan. Minulla oli mahdollisuus tehdä asioita käydä metsässä kävelyllä, tehdä käsitöitä ja puuhailla puutarhassa kun sain pienen vaavini vaivattomasti mukaan. Elinan kantoliina vinkit ja kokemukset madalsivat kynnystäni kokeilla mitä kaikkea pienen vauvan kanssa voikaan tehdä. Kantoliina ja lapsen kantaminen vahvisti sidettäni lapseen. Mikään ei ole ihanampaa kuin oma nyytti turvassa rintaa vasten katselemassa suurta avaraa maailmaa.

Sanna

Perhedoulaus

Elinan ihanat Minun Hetki -rentoutukset ovat todellakin tuoneet mukanaan tärkeitä hetkiä itselle. Elinan välittömyys, sydämellisyys ja ääni luovat pehmeän ja turvallisen ympäristön, missä rentoutua. Aina ei tietysti itseltä rentoutuminen suju, niin kuin toivoisi ja sen takia näistä illoista onkin tullut erityisen tärkeitä. Jotta oppisin myös hyväksymään, että aina en onnistu, että en voi itseäni määrätä kulkemaan kuin juna. Illat ovat olleet itselle hyvin avaavia. Pintaan on pulpahdellut jos jonkinnäköistä tunnetta ja tuntemusta, olen löytänyt itsestäni kireitä paikkoja, joista en ole ollut tietoinen ja joskus olen vain levännyt. Jokainen kerta on tullut tarpeeseen ja nykyään viimeistään tiistaina alan jo odottaa seuraavan torstain rentoutushetkeä. Kiitos Elina näistä hetkistä.

Anniina

Minun Hetki -odottajan rentoutusillat

Rentouttavan äänen käyttö suurelta osin mahdollisti minulle toivomani luonnollisen ja voimaannuttavan synnytyksen. Erityisesti hengitys- ja mielikuvaharjoitukset auttoivat selviytymään tilanteissa, joissa aiemmassa synnytyksessäni olen joutunut turvautumaan lääkkeelliseen kivunlievitykseen. Koin hallitsevani kipua ja pystyin olemaan aktiivinen synnyttäjä.

 

Ohjaustilanne oli miellyttävä, rento ja välitön. Elina huomioi hienosti sekä minun, että puolisoni tarpeet, toiveet ja vahvuudet. Ohjauksen jälkeen pystyin asennoitumaan synnytykseen rennon luottavaisesti. Konkreettiset harjoitukset vahvistivat minun ja mieheni yhteistyötä. Ohjaajana Elina on asiantunteva, välitön ja ystävällinen.

Jatta

Rentouttava Ääni-valmennus

Osallistuin Elinan synnytyslaulua käsittelevälle luennolle, jossa tehtiin myös käytännön harjoitteita. Harjoittelu oli mukavan rentoa ja antoi paljon uutta tietoa synnytyslaulusta, eri äänten käytöstä ja asennoista. Sain paljon eväitä auttaa asiakkaitani doulana kivunlievityksessä.

Anna

Rentouttava Ääni-luento

Käytin jo ensimmäisessä synnytyksessäni synnytyslaulua itse opetellusti yhtenä rentoutumiskeinona ja koin sen hyväksi ja luontevaksi. Toisen raskauden aikana huomasin kurssin aiheesta ja ilmoittauduin mukaan ajatuksena oppia lisää äänen käytöstä synnytyksessä.

Rentouttava Ääni -valmennus osoittautuikin paljon laajemmaksi kokonaisuudeksi sisältäen paljon muutakin kuin äänen käyttöä! Kurssin yksi parhaista puolista oli sen antama rauhallinen hetki omaa aikaa, mikä myös muistutti pysähtymään ja rauhoittumaan päivittäin loppuraskauden ajan. Ihana oli myös tavata muita odottajia ja kuulla heidän ajatuksiaan.

Elinan monialainen tietämys tiivistyi selkeäksi kokonaisuudeksi tukemaan toivettani luonnollisesta synnytyksestä. Hänen heittäytymisensä mukaan harjoituksiin antoi myös osallistujille vapautuneen tunteen alkaa kokeilla ääntään. Kurssilla opitusta äänen käytöstä tulee olemaan hyötyä jatkossakin, ei vain synnytyksessä.

Oma synnytykseni sujui lempeästi ilman lääkkeellistä kivunlievitystä, kuten olin toivonutkin. Äänen käyttö helpotti huomattavasti kehon syvärentouttamista ja hengittämistä sekä omaan synnytyskuplaan vajoamista.

Lämmin kiitos Elinalle ihasta kurssista, suosittelen!

Maija

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Aivan ihana valmennus. Tuntuu, että sai paljon sellaista tietoa synnytyksestä ja synnytykseen valmistautumisesta mitä on juuri kaivannut ja mitä muualta ei ole saanut. Kiitos! <3

Mimmi

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Positiivinen ja innostava opettaja. Ääni-valmennuksesta on varmasti hyötyä itse synnytyksessä. Kiitos.

Mika

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Valmennuksessa koin jotain suuria oivalluksia, joita en olisi saanut ilman kurssia. Ymmärsin vihdoin, etten voi suorittaa itseäni rennoksi :D ja nyt olen ymmärtänyt, mikä edellistä synnytystä on omalta osaltaan hidastanut tai mikä siihen on vaikuttanut. Kiitos!

Toista odottava

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Ihanan rento tunnelma. Ilmapiiri oli luotu niin, että harjoituksiin oli matala kynnys syventyä. Valmennus oli hyvin informatiivinen. Ihanan positiivinen ja mukaansa vetävä vetäjä <3 Valmennus vei stressin ja jätti hyvän olon. IHANAA OLI <3

Äiti

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Hyvät ja rentouttavat tunnit! Oppi paljon uutta asiaa! Jatka samaan malliin!

Isä

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Hengitysharjoitukset olivat mielenkiintoisia ja auttoi itseänikin rentoutumaan. Hyvä pohjustus ennen harjoitteita ja sai hyviä neuvoja. Kotoisa ja rento tunnelma. KIITOS!

Tuomas

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Rentouttava Ääni -kurssi antoi paljon eväitä synnytykseen. Hyviä oivalluksia, välineitä rentoutumiseen sekä ihan fysiologisia faktoja. Puolison mukana olo varmasti auttaa, kun itse on synnytyskuplassa eikä ehkä muista kaikkia ohjeita ja neuvoja. Lisäksi hengitysharjoituksia voi jatkaa synnytyksen jälkeen, kun arkeen kaipaa rentoutusta. Kiitos oikein paljon!

Sini

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Kiitos, hengitysharjoitukset rentouttivat ja osoitti sen, että pitäisi hengittää enemmän, arkenakin. Hyvä, että saa kokeilla eri asennot läpi ja oli ihana saada tehdä yhdessä kumppanin kanssa.

Heidi

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Kiitos retriitistä! Vaikka asia itsessään oli jo jonkin verran tuttua (äänen käytön osalta) niin sain silti hurjasti vinkkejä ja uusia oppeja ja oivalluksia. Ihanan menetelmän olet kehittänyt. Nyt kotiin treenaamaan! <3

Saija

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Sopivasti asiaa kurssin pituuteen nähden. Käytännön vinkit ja harjoitukset olivat hyviä, etenkin liinan kanssa tehtävät harjoitukset.

Tuleva isä

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Miniretriitti oli oikein miellyttävä ja rentouttava kokemus. Oli mielenkiintoista kuulla niin sanottua teoriaa ja taustoja, mutta kaikista antoisinta oli päästä itse kokeilemaan asioita käytännössä.

Odottava äiti

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Meidän vauva syntyi täysin lääkkettömästi synnytyslaulu tärkeimpänä konkreettisena apuna heti supistusten alusta lähtien koko avautumisvaiheen ajan. Lisäksi olin altaassa synnärille tulosta ponnistusvaiheen alkamiseen asti. Synnytys kesti vain 7,5 tuntia ja oli todella kaunis kokemus. En jännittänyt synnytystä lainkaan etukäteen, vaan oli tosi turvallinen ja luottavainen olo ja itse synnytyksessä uskalsin rentoutua ja antautua synnyttämään, keinumaan omassa synnytyskuplassa äänen tukemana. Oli hyvä kombo valmistautumisessa hypnosynnytyskurssi ja sinun rentouttava ääni valmennus!

Heidi

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Kävin Elinan Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennuksessa, kun odotin toista lasta. Ajattelin, että äänenkäytöstä olisi apua synnytyksessä. Valmennus oli todella mielenkiintoinen, sain paljon uutta tietoa! Synnytyksessä liikuin ja käytin ääntä samalla, meditoin, kun vastaanotin jokaisen supistuksen. Näin koko synnytyksestä tuli todella voimaannuttava kokemus! Valmennuksesta oli hyötyä ei pelkästään itse synnytyksessä, mutta myös sen jälkeen. Kun minulla nousee ns. negatiivisia tunteita pinnalle (esim. viha/kiukku/ärsytys jne), niin yleensä heti alan liikkumaan ja käyttämään ääntä. Ja lapsetkin tulevat mukaan, jolloin siitä tulee hauskaa leikkiä! Mielestäni kun käyttää ääntä tietoisesti tietyissä tilanteissa, niin heti rentoutuu, kipu/tuska/negatiiviset tunteet vapautuvat ja mieli muuttuu taas valoisammaksi ja olo paremmaksi! Voin suositella tätä valmennusta ihan kaikille.

Ksenia

Rentouttava Ääni® -synnytysvalmennus

Elina kiitos, kiitos ja kiitos <3 <3 Ihana kokemus rentouttava ääni -synnytysvalmennuksessa, kumppanikin on ahkerasti kotona muistanut harjoittaa Elinan opettamia menetelmiä. Ja vielä kerran kiitos mahtavista Mother Blessing juhlista.. <3 <3 On kyllä siunattu olo ja Elinalle iso <3 Teet upeaa työtä täydellä sydämellä <3

Mimmi

Mother Blessing-juhlat

Kiitos Elina aivan ihanista äitijuhlista. Tunnelma paikalla oli aivan loistava, rauhallinen ja positiivinen. Jo kutsu oli selkeä ja kaunis ja siitä kävi hyvin ilmi tilaisuuden laatu ja merkitys. Kaikki toimi niin hienosti ja "ohjelmanumerot" olivat miellyttäviä ja mikä tärkeintä, tuntui että äiti itse sai juhlista paljon hyvää. Ja mitä ollaan hänen kanssaan juteltu, niin hän piti juhlista paljon ja kehui kuinka hänen näköiset ne olivat ja miten ihana tunnelma oli! Kiitos siis vielä tuhannesti sinulle, olet kyllä niin oikealla alalla.

Veera

Mother Blessing-juhlat

Kiitos paljon Elina ihanista Mother's blessing kutsuista, jotka ystävieni kanssa olit järjestänyt! Sekä itse juhlat että niiden sisältö tulivat täytenä yllätyksenä enkä olisi ehkä edes osannut kuvitella enemmän itseni näköisiä "vauvajuhlia". Hienosti suunniteltu kokonaisuus ja ympäristö, rento ja lämmin tunnelma, ihania hemmotteluja ja yllätyksiä, rituaaleja. Susta on kyllä moneksi, suosittelen myös tällä saralla, jos on suunnitelmissa jonkinmoiset vauvajuhlat, kannattaa ottaa Elinaan yhteyttä. Paljon olen myös saanut sulta tukea ja hyödyllistä tietoa raskauden aikana muutenkin doulailtojen kautta. <3

Anette

Mother Blessing-juhlat

Vietimme Elinan kanssa ihanan raskauskuvaushetken kauniissa kesäillassa. Elinan seurassa oli todella helppo rentoutua kuvattavaksi ja hänelle oli monipuolisia ehdotuksia kuvia varten. Lopputulos oli ihana ja vangitsi hyvin loppuraskauden taianomaisuuden. Katselin kuvia ensimmäistä kertaa vauva sylissäni ja kuvien kautta oli liikuttavaa palata muutaman viikon takaisiin tunnelmiin, kun pientä ihmistä vielä odoteltiin. Kuvaushetki olikin paljon muuta kuin pelkkää valokuvien ottoa: kokonaisuudessaan voimauttavaa aikaa itselle ja pikkuiselle. Kiitos Elina!

Milja

Raskausvalokuvaus

Jos voisin, liittäisin tähän kuvan meidän synnytyksestä, joka kertoisi enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta kun ei voi, niin sanon, että kiitos. ❤️ Elina oli meillä kotona kuvaamassa Armin syntymän ja niillä kuvilla tulee olemaan suuren suuri merkitys koko loppuelämän. Niissä oli tunnetta, tilanteita, kauneutta, jännitystä ja rakkautta. Ennen kaikkea rakkautta. Suosittelen kaikille hankkimaan kuvaajan - Elinan - synnytykseen, jos suinkin mahdollista ja jos se tuntuu omalta jutulta. Elina kuvasi huomaamattomasti, mikä oli mulle synnyttäjänä tärkeää rauhan säilyttämiseksi. Häneltä sai myös tukea ja hyvää energiaa, joka tulee varmasti luonnostaan; doula kun on. Vaikka olikin tällä kertaa kuvaajan roolissa. Kaikenkaikkiaan ihanat kuvat, ihana kuvaaja. ❤️

Saija

Synnytysvalokuvaus

Tulit kuvaamaan minua ja kolmeviikkoista vauvaa kotiimme. Otteesi oli kunnioittava ja maanläheinen; otit kuvia arkiaskareistakin, joiden parissa sähelsin vielä sinun jo tultua. Etenkin jälkikäteen ajatellen se oli hyvä asia poseerattujen kuvien rinnalla! Kuvat onnistuivat hienosti, ja kuvaamisesta itsestäänkin jäi mukava muisto.

Aino

Lapsivuodeajanvalokuvaus

Kävin Elinalla eräänä aivan tavallisen arkisena maanantai-iltana töiden jälkeen Chi Kung -päähieronnassa. Ennakko-odotuksia minulla ei ollut sen paremmin myönteisiä kuin negatiivisiakaan. Tiesin vain, että kaipaan hetken hiljaisuutta itselleni lapsiperhe- ja työarjen keskelle.

Saavuin ihanan tunnelmalliseen pieneen hoitohuoneeseen, vastassa oli aurinkoinen ja lempeä nainen, josta suorastaan säteilee sellainen välittävä, hoitava voima. Tunsin itseni täysin tervetulleeksi.

 

Aloitimme hoidon selinmakuulta. Jo pelkkä makaaminen rentoutti pitkän päivän jälkeen. Hoidon aikana silmät tuli pitää kiinni ja vaikka itse olen siinä todella huono, en tuntenut tämän aikana kertaakaan tarvetta avata silmiäni. Oli vain kertakaikkisen rentoutunut ja turvallinen olo.

 

Elina käsitteli kasvojen ja pään aluetta tietyn kaavan kautta ja pidin todella siitä, miten koko hoidon aikana kertaakaan ei ollut tilanne, ettei jompikumpi käsistä olisi ollut kosketuksissa itseeni. Verrattuna tavalliseen hierontaan oli mielestäni kiva juttu, ettei hoito ikään kuin katkennut kertaakaan.

Arvostin myös sitä, ettei hoidon aikana ollut, eikä tarvinnut olla turhia höpinöitä. Ainoastaan muutama hoitoa ohjaava sana oli tarpeen, mutta nekään eivät katkaisseet omaa keskittymistä. Sai siis myös nauttia lähes tunnin pelkästä hiljaisuudesta ja siitä, ettei kukaan tarvinnut sinua. Annoin ajatuksen harhailla, jos asioita tuli mieleen.

Hoidon aikana tuntui siltä, että nukahtaisin hetkenä minä hyvänsä. Hoidon loppuessa tunsin itseni jotenkin todella rentoutuneeksi ja kosketetuksi. Kosketus joka tapauksessa on yksi ihmisen syvimpiä perustarpeita. Nauroinkin Elinalle, että voisin tulla ihan vaan tunniksi silitettäväksi

Kun kerroin Elinalle kokemuksistani hoidon aikana, niin hämmästyimme molemmat siitä, miten eri tavoin voi toisen kosketus tuntua. Kysyin Elinalta, venyttikö hän ihoani jossain vaiheessa tai käyttikö jotain muuta kuin käsiä ja ei, koko hoito tehtiin pelkillä käsillä vaikka tuntui välillä, että Elina olisi käyttänyt jotain muuta välinettä. Missään vaiheessa ei kuitenkaan tuntunut mikään kosketus pahalta.

Kotimatkalla ja kotiin päästyäni oloni oli ihanan kevyt ja mieli virkeä ja tämä olotila kantoi nukkumaanmenoon ja aamuun saakka.

Kaiken kaikkiaan voisin suositella tätä hoitoa aivan jokaiselle, joka haluaa hetken aikaa vain itselleen ja haluaa kokea itsensä tärkeäksi, rakastetuksi ja hemmotella itseään. Kiitos Elina, maanantai oli aivan erityinen ansiostasi.

Riikka

Chi Kung -päähoito

Please reload

 
 
 
 
 
 

Elina Palosaari

Doula, Gentle Bio-Energetics -hoitaja, valmentaja,

valokuvaaja

Luonnollinen Alku

Puistokatu 18, Arwokas-hyvinvointitila

040 1441 973 

luonnollinenalku@gmail.com

Turku, Lohja, Helsinki ja etäpalvelut

© 2016-2020  Elina Palosaari